Gondoskodás

A szociális szolgáltatások központjában (CSS) ügyfeleinknek 24 órás gondozás biztosított.

Szakmai tevékenységek, mint a segítség, rászoruló fizikai személynek, szociális tanácsadás, szociális rehabilitáció, ápolói gondozás, pszichológiai ellátás, iskolázott, szakképesített személyzettel – szociális munkások, pszichológus, főnővér, nővér, gondozókkal biztosított.

Az egészségügyi ellátás a nővérek munka körébe tartozik, élükön a főnővérrel.

AZ ELLÁTÁS a gondozói törődés nyújtása ügyfeleinknek – segítség az öltözködés, étkezés, higiénia terén, stb. Segítség a személyi higiénia betartásában, kíséret, megfelelő rehabilitáció, segítség a mozgás és motorika fenntartásában, stb.

AZ EGÉSSÉGÜGYI GONDOZÁS biztosított általános orvos látogatásával, szakrendelők látogatásával,  és otthoni gondozási ügynökség ellátással. A CSS szakképzett személyzete biztosítja az ügyfelek számára az elsősegélynyújtást, gyorsmentő kihívását, egyszerű ápolási tevékenységet, kíséretet orvosi vizsgálatokra, továbbá a gyógyszer és egészségügyi kellék bebiztosítását.

ORVOSSI ELLÁTAST a CSS – ben az általános orvos, neurologus, pszichológus a helyszínen biztosít megkötött megállapodás alapján és az ügyfél egyéni igényei (szükségletei) szerint.

HIGIÉNIA A CSS – BEN

·          az alkalmazottak, ügyfelek és a látogatók kötelesek betartani a higiéniát a CSS egész területén

·          személyzet az ügyfelekkel közösen biztosítják a rendet és a higiéniát az ágyakon, szekrényekben, ellenőrzik az élelmiszer tartalékokat, ruhatárat és a lakóhelység szellőztetését

·          takarítás és higiénia betartására a lakótérekben, közös helységekben és a külterületen a takarító személyzet felel

A szobákban tilos gyufát, öngyújtót tartani.

Ügyfeleink és az alkalmazottak csak az épületen kívül, kijelölt helyen dohányozhatnak.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.