Belépés előtti eljárás

Elhelyezés előtti eljárás:

  1. Kérvényét benyújtani a városi (községi) hivatalba ahol az állandó lakhelye van ( az esetben, ha az elhelyezés a nyugdíjas otthonra vagy a gondozási szolgáltatásra vonatkozik ) vagy kérvényét az illetékes területi hivatalba (ha a szociális otthonba való elhelyezésről van szó) „Fizikai személy kérvénye értékelni a szociális rászorultságra való függőségét”. A kérvényhez hozzá tartozik az orvosi lelet, mely fontos része a megítélésnek.
  1. Felkérni a körzeti orvost az ide vonatkozó kivizsgálásokra ( kultikus vizsgálat orrból, szájból, végbélből, HIV, BWR, HbSAg, tüdő röntgen).
  1. Benyújtani írásos elhelyezési kérvényt az intézetünkbe – a nyomtatvány a honlapunkon vagy az intézményünkben megtalálható.
  1. Város ( falu ) vagy az illetékes területi hivatal határoz a szociális rászorultságról.
  1. A szociális rászorultságról kiadott határozatot átvétel után a lehető leghamarabb érvényesíteni kell.

a.) Ha a szociális szolgáltatások házában kér elhelyezést akkor az illetékes területi hivatalhoz kell kérvényét benyújtani, melyben fel kell tüntetni az elhelyezés helyét – Szociális Szolgáltatások Központja Ad usum, n.o., Vadász utca 39/B, Nagymegyer.

b.) Abban az esetben,  ha a nyugdíjas otthonban és a gondozási szolgáltatások házában kéri elhelyezését, lakhelyének községi hivatalához kell kérvényét benyújtani. Fel kell tüntetni az elhelyezés helyét – Szociális Szolgáltatások Központja Ad usum, n.o., Vadász utca 39/B Nagymegyer.

A város, falu, vagy pedig az illetékes területi hivatal köteles jóváhagyni az ügyfél által kiválasztott intézetet.

  1. Intézményünkben megkötni a szerződést a „szociális szolgáltatások nyújtására”. Szerződés aláírása után azonnali belépés lehetséges.

Ha az ügyfél magánfizető, belépéséhez nem szükséges a szociális rászorultságáról való határozat!!! — ebben az esetben az 1., 4. és az 5. pontok figyelmen kívül hagyhatók.

Ha a fizikai személy eléri a nyugdíj korhatárt, és a szociális szolgáltatása más komoly okból szükséges ( bántalmazás stb. ), szociális rászorultságáról való határozat a nem szükséges.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.